Schaatsteam DIY
Schaatsers:
Logo fotocamera    Robert van der Ham
Logo fotocamera    Evert de Ruiter
Logo fotocamera    Jan de Bruin
Logo fotocamera    Joop Broens
Logo fotocamera    Robin Schoorl
Logo fotocamera    Paul Hoffs
Logo fotocamera    Jonan Schuurs
Hoofdafbeelding schaatsteam
Wedstrijden:
Terug naar DIYteam
  Verslagen en uitslagen

15-10-2016 Nijmegen:
    Teamfoto na wedstrijd Nijmegen
05-11-2016 Dronten:
    Huldiging Jan Dronten
19-11-2016 Enschede:
    Afterparty Enschede
03-12-2016 Deventer:
    Foto na wedstrijd deventer
17-12-2016 Enschede:
    Huldiging Jan
21-01-2017 Nijmegen:
    Huldeging wedstrijd Deventer
18-02-2017 Dronten:
04-03-2017 Deventer:
    Huldeging eindklassement
Verslag:
Ploegresultaat:
De eerste wedstrijd van dit seizoen is gereden, ook dit jaar schaats ik weer de M2. Voor de wedstrijd nogal gespannen hoe ben ik de zomer doorgekomen ten opzichte van de concurentie. De eerste ronden midden in tot voorin gereden, ook Robin probeerde dat, maar man wat ging het hard. Heb het tot rondje 30 (van de 55) volgehouden, toen moest ik eraf. Wel doorgereden met uiteindelijk nog verdienstelijke 25e plaats gehaald helaas net buiten de punten. Robin en Jonan moesten al wat eerder lossen en zijn niet geklasseerd. De overige teamgenoten reden gecontroleerd in de M3, Jan heeft veel kopwerk gedaan en gaten dichtgereden. Het werd een eindsprint, waarin Jan naar prima 3e plaats reed.
In de M2: Robert 25e, Robin en Jonan niet geklasseerd
In de M3: Jan 3e, Joop 11e en Evert 14e
Verslag:
Ploegresultaat:
Had mezelf voorgenomen zuinig te schaatsen (i.v.m. griep van voorgaande week) en zo lang mogelijk mee te gaan. Helaas ik had geen macht en kracht in de benen, moest 23 ronden voor het eind lossen en 10 ronden voor eind wedstrijd verlaten met 1 ronde achterstand. Robin en Jonan reden hele wedstrijd goed mee en eindigde in het peloton, Jonan pakte zelfs al zijn eerste punten. In de M3 reed ook Evert met griep rond en moest ook de wedstrijd halverwege verlaten. Joop en Jan reden sterk en maakte de wedstrijd hard, vooral Jan was uitstekend bezig, het werd uiteindelijk weer een eindsprint met Joop mooi 9e en Jan als niet sprinter naar een uitstekende 2e plaats.
In de M2: Jonan 17e,Robin 27e en Robert niet geklasseerd
In de M3: Jan 2e, Joop 9e en Evert niet geklasseerd
Verslag:
Ploegresultaat:
Nog altijd in de ban van de griep toch van start gegaan, maar kijken hoever ik kon komen. Had ook nog de pech dat er meteen ingevlogen werd en het geheel niet stil viel. Na 25 ronden samen met 8-tal rijders waaronder ook Robin moeten lossen, later weer aangehaakt en de wedstrijd uitgereden met 1 ronde achterstand. Kan naar omstandigheden nog best tevreden zijn met mijn rijden. Jonan reedt hele wedstrijd goed mee, maar trapte helaas 10 ronden voor het eind in een scheur en kwam ten val. In de M3 werd er in de eerste 10 ronden rustig gereden de leden van het DIY team reden toen de wedstrijd echt op gang kwam zeer alert mee, na diverse uitloop pogingen uiteindelijk toch weer een eindsprint.
Rijders in de M2: Zowel Robert, Robin als Jonan niet geklasseerd.
Rijders in de M3: Jan 4e, Evert 17e en Joop 18e
Verslag:
Ploegresultaat:
Voelde me beter na griep periode dus voorgenomen om in peloton te finischen. In ronde 22 viel het even stil, hier plaatse ik mijn 1e demarage in de M2, want reed relatief makkelijk mee. Werd na 2 ronden teruggepakt, maar ben wel tijdje voorin blijven rijden. Op het eind zaten Robin en ik helaas wat teveel naar achteren, hierdoor uitgespeeld voor eindsprint, maar wel tevreden over m'n eigen rijden. Jonan hield goed stand voorin en werd knap 16e. In de M3 werd reed Joop met nog 2 rijders direct weg, ze werden na 6 ronden weer ingelopen. Even later pakte 1 rijder een een ronde voorsprong, hierdoor moest peloton 2 ronden voor eind afsprinten, Jan had dat helaas niet mee gekregen. Evert moest helaas halfweg koers lossen.
In de M2: Jonan 16e, Robert 33e, Robin 28e, Paul niet geklasseerd
In de M3: Jan 9e, Joop 16e en Evert niet geklasseerd
Verslag:
Ploegresultaat:
Voor mij wordt het tijd om nog punten te halen dit seizoen. Hele koers goed in het peloton meegereden evenals Robin en Jonan. Zelfs nog gaatje naar 3 vluchters halfkoers dichtgereden. Maar met nog 2 ronden te gaan rijden de sprinters snelheden die ik niet kan rijden en dus ook nooit voorin kan komen, helaas goed meegedaan maar net buiten de punten 25e plaats, Robin reed wel naar 1e punten. In de M3 werd er door de mannen van het DIY team weer controlerend en allert gereden, waardoor er weer niemand weg kon/mocht rijden. Jan de Bruin zette zich bij ingaan van de laatste ronde voor het eind op de 3e plaats en gaf deze ook niet meer uit handen.
In de M2: Robert 25e, Robin 15e en Jonan 13e
In de M3: Jan 3e, Joop 15e en Evert 20e
Verslag:
Ploegresultaat:
Dit was een van de snellere wedstrijden van dit seizoen tot nu toe, meteen vanaf ronde 1 werd het tempo zeer hoog opgevoerd. Jonan en ik zaten in het begin redelijk van achteren in het peloton, maar na mate de wedstrijd vorderde kon Jonan zich meer naar voren rijden, voor mij was het een gevecht van ronde na ronde te overleven. Met nog zo'n 25 ronden te nam een groepje van 6 rijders een ronde voorsprong op het peloton. Hierdoor moest het peloton 5 ronden eerder afsprinten. Jonan wist uiteindelijk beslag te leggen op de 18e plaats en ik op de 25e. In de M3 ging het relatief rustig/afwachtend, een paar uitloop pogingen van Jan en Joop maar helaas werd het werdom een eindsprint.
In de M2: Robert 25e en Jonan 18e
In de M3: Jan 6e en Joop 10e
Verslag:
Ploegresultaat:
Hier komt het wedstrijd verslag
Rijders in de M2: Robert, Robin, Paul en Jonan
Rijders in de M3: Jan, Joop en Evert
Verslag:
Ploegresultaat:
Hier komt het verslag van de finalewedstrijd te Deventer
Rijders de M2: Robert, Robin, Paul en Jonan
Rijders in de M3: Jan, Joop en Evert