Schaatsteam DIY

Schaatsers:

Logo fotocamera    Robert van der Ham
Logo fotocamera    Evert de Ruiter
Logo fotocamera    Jan de Bruin
Logo fotocamera    Joop Broens
Logo fotocamera    Robin Schoorl
Logo fotocamera    Paul Hoffs
Hoofdafbeelding schaatsteam
Wedstrijden:
Terug naar DIYteam
  Verslagen en uitslagen

10-10-2015 Nijmegen:
    Teamfoto na wedstrijd Nijmegen
31-10-2015 Dronten:
14-11-2015 Deventer:
    Voorbereidingen Enschede
28-11-2015 Enschede:
    Foto na wedstrijd Enschede
12-12-2015 Deventer:
    Huldiging Paul
09-01-2016 Enschede:
    Huldeging wedstrijd Deventer
13-02-2016 Nijmegen:
27-02-2016 Deventer:
    Huldeging eindklassement
Verslag:
Ploegresultaat:
De kop is eraf, eerste wedstrijd van dit nieuwe seizoen is gereden. Dit jaar na de promotie vanuit de M3 nu in de M2. Voor de wedstrijd nogal gespannen, kon ik wel mee in deze klasse. De eerste ronden lekker achterin gestart beetje kat uit de boom kijken. Heb flink afgezien, man wat gaat dit hard, maar ben in peloton blijven zitten tot 2 ronden voor het eind, toen moest ik dan toch lossen, maar dat hadden er al meer gedaan, zeer tevreden met mooie 15e plaats. Robin moest iets eerder laten gaan en werd 22e. De overige teamgenoten reden in de M3 aanvallend en Jan heeft veel kopwerk gedaan en gaten dichtgereden, maar het werd uiteindelijk een eindsprint.
In de M2: Robert 15e, Robin 22e.
In de M3: Jan 5e, Joop 8e, Evert 19e
Verslag:
Ploegresultaat:
Voorgenomen meer naar voren in het peloton te schaatsen, maar kwam al snel achterin te zitten, dus weer menig gaatje dichtrijden. Ondanks het strakke hoge tempo wist ik me toch goed te handhaven, tot 20 ronden voor het eind, ineens een pijnscheut in de linkerkuit, moest ze laten gaan. Toen het peloton weer voorbij kwam aangehaakt en uitgereden op 1 ronde achterstand. Voor Robin was het tempo zonder momenten van rust nog teveel, hij reed uit op 2 ronden achterstand. De overige teamgenoten, inclusief ons nieuwe teamlid Paul Hoffs reden in de M3 sterk en hebben de wedstrijd gecontrolerend, waarbij Joop en Paul een poging deden weg te rijden, maar het werd uiteindelijk weer een eindsprint.
In de M2: Robert 23e, Robin 25e.
In de M3: Paul 6e, Jan 7e, Joop 8e, Evert 17e
Verslag:
Ploegresultaat:
Bij het inlopen speelde de blessure in de kuit (welke ik de vorige wedstrijd opliep) alweer op en ben dus niet van start gegaan. Robin reed lange tijd met het peloton mee, maar moest ze zo'n 15 ronden voor het eind toch laten gaan, hier zit dus duidelijke progressie in, volgende wedstrijd misschien uitrijden Robin? De teamleden in de M3 reden weer een sterke gecontroleerde koers, vooral Evert reed sterk en haalde alle vluchters weer terug. Helaas waren de aanvallen van Joop en Paul ook weer teniet gedaan. In de uitslagen goed voor 2 top 10 plaatsen, volgende keer hopen we wel op bloemen, dus top 3 klassering.
In de M2: Robin 25e, Robert niet gestart (blessure).
In de M3: Paul 4e, Jan 6e, Joop 16e, Evert 18e
Verslag:
Ploegresultaat:
Ik mocht van de Fysiotherapeut eigenlijk nog niet meerijden, maar toch!. Weinig ingelopen, lopen gaat nog moeizaam, met schaatsen heb ik mnder last van de kuit. Heb hele wedstrijd achterin gereden, daar ik in de bochten nog weinig druk kan zetten en zwabberde dus bij hoge snelheden helemaat de bocht uit/door. Wist toch met het peloton te finischen. Ook Robin reed deze keer goed mee en is zelfs een keer gedemareerd, klasse Robin mooie progressie. De mannen in de M3 hadden een harde wedstrijd met diverse uitloop pogingen, waarbij Evert ook nog even met een groep van 5 man ervan door was. Joop probeerde 3 ronden voor eind goed voorin te blijven, maar kon snelheid het helaas net niet helemaal vasthouden.
In de M2: Robin 29e, Robert 30e.
In de M3: Jan 6e, Joop 12e, Evert 17e, Paul(ziek)
Verslag:
Ploegresultaat:
Nog altijd gaan de bochten moeizaam, dus bij hoge snelheden bocht hoog nemen om druk van kuit af te kunnen halen, hierdoor rij ik wel zo'n 10 meter per ronde extra, toch weer goed uitgereden behoudens laatste 2 ronden, want dan gaat het gewoon nog te hard en kan ik de bochten niet houden. Robin heeft heel goed in peloton meegereden en was snel genoeg in laatste ronde voor zijn eerste punten. In de M3 werd er door onze mannen dit keer behoudend gereden en dat was blijkbaar een goed plan, want wederom werd het een eindsprint welke dit keer gewonnen werd door onze eigen rijder Paul Hoffs. Super gereden mannen, goed ploegenspel, dit smaakt naar meer.
In de M2: Robin 16e, Robert 27e
In de M3: Paul 1e, Jan 7e, Evert 9e en Joop 15e
Verslag:
Ploegresultaat:
Met de kuit gaat het beter, dus voorgenomen tot einde mee te koersen. De bochten gaan al beter, maar nog niet top. Het ging voor mijn gevoel heel goed, maar tsjonge wat ging het hard (de snelste wedstrijd van dit seizoen) en dat eiste zijn tol. Na zo'n 30 ronden moesten er diverse lossen, waaronder Robin. Ik bleef er met veel afzien aanhangen, maar in de finale ging het tempo fors omhoog en was ook bij mij de brandstof op. Wel uitgereden in zelfde ronde als het peloton en ben best tervreden. In de M3 viel Evert al in de eerste ronde, maar kwam knap terug. jan viel later in de wedstrijd, er werd door tegenstanders vol doorgereden en had geen kans meer terug te keren. Koers werd wel door DIY-team bepaalt.
In de M2: Robert 26e, Robin 30e
In de M3: Paul 2e, Evert 20e, Joop 13e jan 21(na val)
Verslag:
Ploegresultaat:
Alleen Robin stond aan de start in de M2, want ik was nog op skivakantie. Na de start positioneerde Robin zich goed midden in het peloton, echter na 16 ronden werd hij in de bocht aangetikt en viel. Robin kon de aansluiting niet meer vinden en liet zich afzakken tot het peloton weer voorbij kwam. Robin reed de wedstrijd verders in het peloton netjes uit. In de M3 waren er in de eerste 20 ronden twee uitlooppogingen, echter die werden snel teniet gedaan mede door Evert die telkens de gaatjes dicht reed. Met nog zo'n 15 ronden voor het einde reed er een groepje weg met daarbij Paul. Jan zat samen met Joop goed van voren mee in het achtervolgende peloton. In de eindsprint van de kopgroep reed Paul naar mooie 2e plaats.
In de M2: Robin 19e (na val)
In de M3: Paul 2e, Jan 8e, Joop 14e, Evert 16e
Verslag:
Ploegresultaat:
Finale wedstrijd. De bochten lopen weer goed, dus bijblijven en wie weet puntjes halen. Deze wedstrijd ging voor mijn gevoel niet zo hard, dus relatief gemakkelijk bijgehouden. Jammer dat ik in de laatste 2 ronden nog snelheid te kort kom. Veel zelfvertrouwen voor volgend seizoen getankt. Ook Robin reed gemakkelijk mee, hij heeft wel topsnelheid en behaalde een mooie 9e plaats. In de M3 ging het nog voor het eindklassement, Paul stond 2e en moest winnen. Het DIY-team hield alles bij elkaar en Paul moest het dus afmaken in de Sprint. Hij kwam als 1e over de Finisch, maar werd even later door de JurY naar 5e plaats gezet, afgeweken van zijn lijn. Helaas geen 1e in eindklassement, maar wel knap 2e.
In de M2: Robert 25e, Robin 9e
In de M3: Paul 5e, Jan 10e, Joop 12e, Evert 18e