Schaatsteam DIY


Schaatsers:

Logo fotocamera    Robert van der Ham
Logo fotocamera    Evert de Ruiter
Logo fotocamera    Jan de Bruin
Logo fotocamera    Joop Broens
Logo fotocamera    Robin Schoorl
Hoofdafbeelding schaatsteam
Wedstrijden:
Terug naar DIYteam
  Verslagen en uitslagen

18-10-2014 Nijmegen:
    Teamfoto na wedstrijd Nijmegen
1-11-2014 Dronten:
15-11-2014 Deventer:
    Drinken na wedstrijd Deventer
29-11-2014 Enschede:
    Huldeging wedstrijd Deventer
13-12-2014 Deventer:
10-01-2015 Enschede:
    Huldeging wedstrijd Deventer
14-02-2015 Nijmegen:
28-02-2015 Deventer:
    Huldeging eindklassement
Verslag:
Ploegresultaat:
eerste wedstrijd van het seizoen wist ik nog niet zo goed hoe de koers aan te pakken. Heb vol op de aanval gereden, omdat ik dacht dat dat het meest gunstige voor mij zou zijn. Met een 7e plaats was ik best tevreden, maar mijn teamgenoten had ik ook stuk gereden en zij vonden dat ik niet bepaald in het belang van het team gereden had.

Robert 7e, Joop 9e, Jan 10e, Robin 14e, Evert 19e
Verslag:
Ploegresultaat:
Deze wedstrijd wilde mijn ploegmaatjes dat ik meer in dienst van de ploeg ging rijden en dus minder aanvallend koersen. Netjes meerijden en met nog drie ronden te gaan vol aanzetten. Dit was voor mij een ronde te lang en daardoor denderde er veel rijders in de laatste ronde over mij heen. Wel kon Robin hier optimaal gebruik van maken en naar een mooie 3e plaats sprinten.
Robin 3e, Jan 8e, Robert 15e, Joop 20e (na val in eindsprint), Evert 24e
Verslag:
Ploegresultaat:
Teamgenoten voor wedstrijd aangegeven dat ik toch meer aanvallend wil rijden, dat ik dan meer kans maak op goede uitslag. Ik heb een 3 tal aanvallen geplaatst in de wedstrijd, alles kwam toch weer bij elkaar, maar tegenstanders zaten wel stuk. Zo'n 2 ronden voor het eind werd sprint al ingezet, vol meegegaan en tevreden met mooie 4e plaats.

Robert 4e, Jan 6e, Joop 10e, Robin 16e (na val), Evert helaas uitgevallen door val.
Verslag:
Ploegresultaat:
Na 13 ronden plaatse ik mijn 1e aanval, het peloton probeerde me diverse keren in te rekenen, maar mijn ploegmaatjes verrichtte prima afstopwerk. Hierdoor kon ik met een strak tempo weg blijven. Evert liet zich afzakken uit het peloton om mij de laatste 3 ronden te helpen. Ploegmaatjes bedankt voor het subliem uitgevoerde ploegenspel.

Robert 1e , Jan 8e , Robin 10e , Evert 20e
Verslag:
Ploegresultaat:
Heb paar keer proberen weg te rijden en 2 maal meegesprongen met andere vluchter(s). Het peloton reageerde iedere keer zeer allert en wilde zich niet laten verrassen. Ook ploegmaten hebben het geprobeerd, maar wedstrijd liep uit op een sprint. Robin onze snelste man reed naar mooie 5e plaats, ik de 8e en behield daarmee de 3e plaats in algemeen klassement.
Robin 5e , Robert 8e , Joop 16e , Jan 17e (na val) , Evert 21e
Verslag:
Ploegresultaat:
Na 12 ronden weggereden, kreeg 2 man mee (Jeroen v/d Es en Oscar Kappert) vooral met Oscar kon ik me geen beter maatje wensen. Het lukte mij en Oscar mede door goed afstopwerk teammaatjes een ronde te pakken (Jeroen moest loslaten). In de sprint moest ik Oscar nipt voor laten, maar een ronde pakken (altijd al mijn ultieme doel) dat is gelukt. Robin sprinte nog naar prachtige 3e plek.
Robert 2e, Robin 3e, Jan 11e, joop 12 en Evert 14e
Verslag:
Ploegresultaat:
Maar met 3 man aan de start, ik was op wintersport vakantie en Joop nog niet hersteld van griep. Diverse uitloop pogingen gedaan door het DIY team, maar telkens kwam alles weer bij elkaar. Als anderen weg probeerde te rijden was het Evert die de gaten dicht schaatste. Uit eindelijk werd het een sprint waarin Robin naar mooie 2e plaats reed en Jan naar 10e.
Robin 2e, Jan 10e, Evert niet geklasseerd
Verslag:
Ploegresultaat:
Laatste wedstrijd, de finale. We hadden speciale taktiek bedacht, Joop zou de leiding nemen Robin en ik achter zijn rug uit versnellen, Evert en Jan zouden gaatje laten vallen. 2 maal geprobeert, helaas peloton reageerde allert. Robin sprinte naar 1e plaats, ik slechts 7e (na weggeduwd in laatste bocht), maar eindklassement maakte alles goed, op podium met 3e plaats en dat met wedstrijd minder.
Robin 1e, Robert 7e (na duw), Jan 10e, Joop 15e en Evert 16e